Refresh Festival’s Lineup

TIMESSATURDAY
10:30-10:45Dame Kelly Holmes
Officially opens Refresh Festival
11:00-11:45SOSA Dance Fitness (45 mins)
12:00-13:00MyFitZone (60mins)
A 60 minute demonstration of a selection of mini workouts.
13:00-14:001Life Body Attack (60mins)

BODYATTACK™ is a high-energy fitness class with moves that cater for total beginners to total addicts. We combine athletic movements like running, lunging and jumping with strength exercises such as push-ups and squats.
14:00-14:30Alice Liveing (30mins)
Alice will take attendees through a 30 minute bodyweight workout, focusing on three main areas of strength: upper body, lower body and core.
14:30-15:00Singing Dentist (30mins)
Dental Advice and Parody Performance.
15:00-15:30Body Confidence Panel (30mins)
Discussion on Body Confidence/Self Esteem/Social Media
Hosted by Tori Ree
Panel Guests include: Chessie King/ Carli Jay/ S-Teem/ Farah Fonseca
15:30-16:00Bradley Simmonds (30mins)
A high Intensity class targeting the whole body finishing with a core workout.
16:00-16:30Laulia & Kurt Phillips (30mins)
Acoustic music set
16:30-17:00Luke Howard Famous Fitness (30mins)
How my son losing his life helped me live mine.
17:00-17:20Josh Patterson (20mins)
Talk about healthy living and what it is like to be a professional sportsman.
17:30-18:30Transformation Kitchen & Fitness Company (60mins)
Presents Aldine Preisner
18:30-19:00Daily Habits with Nick Elvery (30mins)
The power of sleep and how to master it.
*Subject to change
TIMESSUNDAY
16:30-17:15The Fit Mum Formula (45mins)
Get your body back HIIT for Mums!
10:30-10:45Dame Kelly Holmes
Opens The Festival for Day Two
11:00-11:30Mr Bloom Live in Concert (30mins)
Singing songs from his allotment.
12:30-13:00Singing Dentist (30mins)
Dental advice and parody performance.
13:00-13:30Chico -
Blockfit
(30mins)
Four workouts in one class: Blockfit is a revolutionary all in one fitness brand that fuses dance, combat, high and low (interval training) with yoga inspired moves and meditation.
13.30-14.00Trainervate with S-Teem (30 mins) Self esteem is the health of your mind. An energising exercise vibe, combined with positive inspirational talk.
14:00-14:30Flawless (30 mins)
Flawless are an inspirational dance act that will take your breath away.
14:30-15:30MyFitZone (60mins)
A 60 minute demonstration of a selection of mini workouts.
15.30-16.00Farah Fonseca Naturopathic Nutritional Therapist on 'How to lose that stubborn fat around the middle.'
16:00-16:30Luke Friend (30mins)
Acoustic music set
*Subject to change
TIMESSATURDAY
11:00-12:00Reflex Spinal Health - How does you Posture and Nervous System affect your Health, Energy & Sporting Performance? 
12:00-13:00Farah Fonseca
13:00-14:00Falconry Cavendish Events -
Enjoy a static display of many different hawks, owls and falcons as well as having the chance to hold and fly these trained birds of prey from your fist and a full flying display
14.00-14.30 V.Fit Online Bootcamp Taster by Vanessa French Fitness
14:30-15:30BOOT CAMP FITNESS WITH PROGRESSIVE FITNESS! (60mins) - The first and original boot camp fitness company in Reading will be putting on a fast, fun filled, action packed demonstration of our classes.
15:30-16:15SOSA Dance Fitness (45mins)
16:30-17:15Zumba with Gisella (45mins)
17:30-19.00Westcroft Polo Club
*Subject to change
TIMESSUNDAY
11.00-12.00 Elite Bodyworks
14.00-15.00 Farah Fonseca Bootcamp
15.00-16.00 Falconry Cavendish Events
Enjoy a static display of many different hawks, owls and falcons as well as having the chance to hold and fly these trained birds of prey from your fist, and a full flying display
16:00-17.30Westcroft Park Polo Club
Have a go on a polo pony and try your hand at this amazing sport.
*Subject to change
TIMESSATURDAY
11:00-12:00Hot Yoga House (60mins)
Hatha Yoga Workshop
12:00-12.45Cherry Yoga (45 mins)
In your Element-Yoga practice exploring the 5 elements (earth, water, fire, air and ether) including yoga postures, mudras and relaxation.
13:00-13:45Purestretch (45mins)
Our main aim at purestretch is to move! You’ve got to move to improve.  Purestretch classes are designed to strengthen and lengthen the entire body whilst giving the core an awesome workout! Classes are stimulating and light hearted so that everyone can enjoy them.
14:00-14:45Persyou (45mins)
A quick look at the different energy in your being.
15:00-16:00Move, Mind & Body (60mins)
Beginners guide to yoga & mindfulness
16:00-16:30Johnny Stokes (30mins)
The Move More Program - MacMillan - Benefits of Physical Activity - My Role and how the program works!
16:30-17:30Balance Time 60-Minute Mini break
Relax, de-stress and revive with BalanceTime’s holiday-themed workshop exploring a range of ways to unwind and recreate happy holiday feelings.  Includes mindfulness, meditation and holiday inspiration to help you get away from it all without leaving the festival.
17:30-18:30Zaacti Active Presents Vinyasa Yoga (60mins)
*Subject to change
TIMESSUNDAY
11:00-12:00Young Yogis (45mins)
Young Yogi’s allows children to express and connect with themselves and their friends in a comfortable non-competitive environment.
12:00-13:00Broga® Fitness Yoga (60mins)
Upper Body
Yoga mixed with a workout!
13:00-14.00Resilo (60mins)
Holistic way to remedy the physical malfunctions of the body by promoting repair of tissues.
14:00-15.00Broga® Fitness Yoga(60mins)
Yoga mixed with a workout! Accessible for everybody to be able to strengthen and stretch at the same time!
15:00-15:45Purestretch (45mins)
Our main aim at
Purestretch is to move! You’ve got to move to improve.  
16:00-17:00Balancetime. (60 mins) How to release stress and anxiety with mindfulness meditation.
Part talk, part experience to help you to relax, de-stress and rebalance with Meditation Teacher Judy Claughton from BalanceTime. 
*Subject to change
TIMESSATURDAY
11:00-11:30Aldine Preisner (30mins)
Protein shakes, timing carbs and beyond. Optimising your nutrition for results.
11:30-12:00Transformation Kitchen Fitness Company -Cooking Demo (30mins)
Making your own healthy version of restaurant classics at home.
12:00-13:00Action for Happiness (60mins)
This interactive workshop will walk you through three easy to practice concepts providing you with a passport to happiness and a reminder that everything is about choice. 
13:00-13:30Healthy Chef Steph (30mins)
13:30-14:00Rhiannon Lambert (30mins)
14:00-15:00Transformation Kitchen Fitness Company (60mins)
The Sugar-Free Trend: Are we falling into another trap? In conjunction with nutritionist Jenna Hope.
15:00-16:00Mark Jankel (60mins)
16:00-16:30VEGA (30mins) – Cooking Demo. Plant based made easy with Bethan Hamilton (MNSc, Nutritionist and National Educator)
16:30-17:00James Rush (30mins)
Showcasing an overview of my practice balancing personal training and naturopathic nutrition.
17:00-17:30Julie Fisher-Smith (30mins)
Introduction to benefits of plant based health and wellness products.
17:30-18:00Healthy Energy Balls Demo by Fitness Forster
(30mins)
Amie aka Fitness Forster, a fitness and food blogger, shows us how easy it is to make simple snacks that are both healthy and delicious!
18:00-18:30The Fit Mum Formula
Q & A:
'Lose Weight by Beating the Cravings!'
*Subject to change
TIMESSUNDAY
17.00-18.00Joanne Hart Nutritional Therapist (60 mins) Joanne will be talking about: 'How to Have a Happy Gut: 5 Top Tips'
11:00-12:00Action for Happiness (60mins)
This interactive workshop will walk you through three easy to practice concepts providing you with a passport to happiness and a reminder that everything is about choice. 
12:00-12:30Simon Taffler (30mins)
Simon will be talking about homeopathic health and wellness.
12:30-13:00Michael Cordova (30mins)
Talk on: ‘Permission To Do Nothing Granted!’
13:00-13:30Transformation Kitchen Fitness Company (30mins)-Cooking Demo
Making your own healthy version of restaurant classics at home.
13:30-14:00Dr.Emil Hodzovic (30mins)
'Sustainable Dieting vs Crash Dieting'
The basics of dieting; how dieting works, pros and cons of diets and how to get the most out of them.
14:00-14:30Johnny Stokes (30mins)
The Move More Program - MacMillan - Benefits of Physical Activity - My role and how the program works!
14:30-15:30Transformation Kitchen Fitness Company (60mins)
Food Labelling & 'The Traffic Light System; Effective or just Confusing': in conjunction with nutritionist Jenna Hope.
15:30-16:00Simon Taffler (30mins)
Session 2 Remedy Autism.
Simon will be talking about addressing autism homeopathically.
16:00-16:30VEGA (30mins) – Cooking Demo.
Plant based everyday, a cooking demo with Bethan Hamilton (MNSc, Nutritionist and National Educator)
16:30-17:00Panel Talk
Discussion on 'Running a successful business in the industry. (Has social media had an impact on this)'
Hosted by Tori Ree with panellists:
Dr. Emil Hodzovic/MyFitZone/Michael Cordova/Farah Fonseca
*Subject to change